Înainte de a fi împuşcaţi, mistreţii au atacat culturile de porumb

Vânătorii au ieşit deja noaptea în câmp pentru a speria animalele flămânde Porcul mistreţ se numără printre speciile de interes vânătoresc ce produc pagube inclusiv în culturile agricole. Atacurile sunt semnalate de către fermieri atât în perioada semănatului de primăvară, cât şi la intrarea în pârg a unor culturi agricole precum păioasele de toamnă şi […] Vezi știrea »

Peste 150 de perechi de tineri din Oaş se căsătoresc până la sfârşitul lui august

Majoritatea lor vor avea sute de invitaţi, unii sosiţi exclusiv pentru a participa la petreceri În ultimii ani, a devenit o tradiţie ca mai ales în Ţara Oaşului nunţile să se organizeze preponderent vara, atunci când majoritatea “stranierilor” sunt în vacanţă şi revin pentru câteva zile în localităţile lor de baştină. Cutumele nu se încalcă […] Vezi știrea »

Monitorizarea animalelor din cauza pestei porcine va dura până în 15 octombrie

După notificarea la Bruxelles a confirmării focarelor de pestă porcină africană din Balta Blondă, săptămâna trecută, comisari europeni au fost la Satu Mare pentru a se informa asupra măsurilor luate pentru menţinerea situaţie sub control. Potrivit unor informaţii demne de luat în seamă, comisarii europeni s-au dovedit mulţumiţi de modul de intervenţie, dar şi de […] Vezi știrea »

Update: Un poliţist şi-a bruscat soţia în curtea Serviciului de Ambulanţă. IPJ şi SAJ demarează anchete interne

Duminică, în curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-a petrecut un fapt regretabil. Un poliţist a agresat o asistentă medicală. Cineva a filmat scena şi a postat-o pe o reţea de socializare. În filmare se aude cum bărbatul întreabă de mai multe ori „al cui e numărul?” Cei doi se luptă pentru un telefon, bărbatul o […] Vezi știrea »