Marea foamete din ’47 – Trenul cu săcari

Thumbnail for 4618137

”Pământul este foarte uscat. Azi, la prășit, am rupt trei cozi de sapă” – din necazurile lui Ion, ”talpa țării”. Când pământul crapă din cauza caniculei și a secetei, când fântânile seacă și pâraiele dispar din peisaj, bătrânii se panichează. Își amintesc de marea foamete din ’47, când o varză costa 5.000 de lei, iar […] Vezi știrea »

Locuri de muncă disponibile pentru bugetari în județul Neamț

Thumbnail for 4617620

Potrivit site-ului posturi.gov.ro, vor fi scoase la concurs mai multe posturi pentru bugetari în Județul Neamț. Cei interesați pot afla detalii despre locurile de muncă disponibile apăsând pe linkurile de mai jos: Inspector de specialitate S II și inspector de specialitate S IA – Consiliul Județean Neamț Director executiv – Primăria Roman Inspector asistent – […] Vezi știrea »

Aduceri-aminte: Colosul dintre munți

Thumbnail for 4617254

Despre realizarea Complexul Hidroenergetic de la Bicaz, proiectat de inginerul Dimitrie Leonida, s-au scris tomuri întregi. S-a relatat la fel de mult, după 1989, și despre enormele sacrificii, dar și despre prea multa suferință pricinuită de ridicarea colosului dintre munți. ”În fapt, amenajarea lacului de la Bicaz ascunde tragediile unor oameni cărora le-au fost retezate […] Vezi știrea »

Gheorghe Ștefan – eliberat condiționat, decizia nu este definitivă

Thumbnail for 4615400

După 10 luni petrecute în închisoare, Gheorghe Ștefan, fostul primar de Piatra Neamț, este la un pas de eliberare. Jumătate din acest pas l-ar fi făcut deja astăzi, 18 august, potrivit ziarului Adevărul, care menționează că Ștefan a fost eliberat de instanța de fond, Judecătoria Ploiești, care a admis propunerea formulată de Comisia de Propuneri […] Vezi știrea »

Carla’s Dreams la Târgu-Neamț?

Thumbnail for 4614302

Primăria Târgu Neamț se pregătește să aducă nume mari ale muzicii românești la manifestările dedicate celei de-a XXVII-a ediții a Zilelor Orașului, ce va avea loc în perioada 8-10 septembrie. Primarul Daniel Harpa a confirmat faptul că, la acest eveniment, își dorește să cânte, pe scena din Parcul Cetate, Carla’s Dreams, DJ. Project, Randi și […] Vezi știrea »