FOTO. Comemorarea victimelor lagărului de la „Salcia”, din Insula Mare a Brăilei

La „Crucea memorial” de la groapa comună din Insula Mare a Brăilei, ridicată la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc comemorarea victimelor represiunii comuniste de la Salcia. Înființat în primăvara lui 1952, lagărul de muncă forțată de la Salcia era denumit și „antecamera iadului” datorită chinurilor, bătăilor și torturilor inimaginabile, […] Vezi știrea »

Cutremur de 4,2 grade în zona seismică Vrancea

Un cutremur de 4,2 pe scara Richter s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la ora 2.50, la o adâncime de 139 kilometri, fiind unul dintre cele mai puternice cutremure produse în acest an. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, epicentrul a fost localizat în județul […] Vezi știrea »

„Lovitură de stat” cu conotații penale la fostul hotel „Turist”? Acces restricționat în centrul de afaceri!

Se întâmplă lucruri ciudate la fostul Hotel „Turist” și nimeni nu știe să explice cu subiect și predicat ce se întâmplă și de ce se întâmplă. Deși fostul hotel, devenit în urmă cu 2-3 ani Coșbuc Business Center, nu și-a schimbat proprietarul, italianul Mario Aloi, au apărut restricții la intrarea în centrul de afaceri în […] Vezi știrea »

ASCULTAREA MINORILOR ÎN CADRUL PROCESELOR CIVILE

În procedurile judiciare privitoare la minori (exercitare autoritate părintească, stabilire domiciliu minor, suplinire acord parental, etc.) este obligatorie ascultarea copilului care a împlinit 10 ani. De asemenea, conform art. 264 Cod Civil, pot fi audiați și minorii care nu au împlinit încă vârsta de 10 ani, dacă instanța apreciază ca fiind oportun și necesar pentru […] Vezi știrea »

După organizația de la Jorăști și Organizația PNL Munteni a trecut în masă la ALDE

Se pare că asistăm la o accelerare a efectelor tensiunilor interne care macină Organizația PNL Galați după conferința de alegeri de la sfârșitul lui aprilie, pentru că după organizația PNL Jorăști și Organizația PNL din Munteni a trecut în masă la ALDE. Comuna Munteni a fost în ultimele două decenii un fief PNL, fostul lider […] Vezi știrea »