Sărbătoare a tradițiilor, culturii și creativității românești: Ziua iei, celebrată mâine, în Valea Zânelor

Ziua universală a iei, celebrată în 24 iunie, simultan cu sărbătoarea Sânzienelor, ca urmare a inițiativei lansată în anul 2013, de către comunitatea online „La Blouse Roumaine”, va fi marcată mâine și în Valea Zânelor. Programul evenimentului din Covasna va cuprinde o expoziție de fotografii vechi ilustrând oameni ai locului îmbrăcați în portul popular, prezentări […] Vezi știrea »

Primăria Sfântu Gheorghe a relansat oferta pentru vânzarea hotelului Bodoc

Primăria Sfântu Gheorghe a relansat oferta pentru vânzarea hotelului Bodoc din centrul municipiului, după ce la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun investitor. Potrivit anunţului postat pe pagina de internet a Primăriei, licitaţia se va face cu oferte în plicuri sigilate, iar acestea pot fi depuse până pe data de 19 iulie a.c, urmând să […] Vezi știrea »

Sânzienele  şi  Naşterea Sf. Ioan Botezătorul

La dată fixă în fiecare an, pe 24 iunie se cinsteşte Naşterea Sf. Ioan Botezătorul – care a fost ultimul şi cel mai mare dintre proorocii Legii Vechi – cel ce s-a învrednicit să-l boteze pe Iisus. Tot acum în popor sunt sărbătorite Sânzienele. În unele locuri acestei zi festive i se mai zice […] […] Vezi știrea »

Pagini regăsite… Viața publică din Sfântu Gheorghe oglindită în paginile ziarului „Cuvântul Nou” (1987- 1988)- XI

1987, ianuarie 9, Cotidianul „Cuvântul Nou” publică interviul publicistului Ioan Drăgan cu medicul veterinar Ioan Georgescu, șeful laboratorului de selecție la Oficiul de Reproducție și Selecție a Animalelor, cu titlul „Progresul genetic este necesar, dar nu suficient” 1987, martie 7, Cotidianul „Cuvântul Nou” publică interviul publicistului Ioan Drăgan cu actorul și regizorul Constantin Codrescu, cu […] Vezi știrea »

Dosare penale pentru braconaj

Polițiștii covăsneni au depistat, în ultima săptămână, două persoane care au capturat pui de căprioară pe care i-au luat acasă, iar acum acestea sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj. Miercuri, polițiștii au identificat un bărbat care deținea la stâna unde lucra, un pui de căprioară pe care l-ar fi găsit în apropiere iar, în […] Vezi știrea »