GÂNDURI LA 70 DE ANI: DR. IOAN LĂCĂTUȘU „Sunt bucuros că o pleiadă din ce în ce mai mare de prieteni îmi cunosc bine frământările și căutările mele pentru asigurarea continuării a tot ceea ce s-a înfăptuit trainic pe linia păstrării și afirmării identității românești în cele două județe în care românii sunt numeric minoritari…”

Am ales să îmi încep discuția cu dr. Ioan Lăcătușu acum, în pragul împlinirii frumoasei vârste de 70 de ani, cu un citat din „Mesaje și cuvinte de suflet cu ocazia împlinirii a 65 de ani”, cuprinse în volumul 5 al colecției PROFESIONIȘTII NOȘTRI, dedicat domniei sale, ce aparține fostului redactor șef al cotidianului „ […] Vezi știrea »

Sute de kilograme de îmbrăcăminte și încălțăminte, depuse lunar, de către covăsneni, în containerele „Caritas”

Sute de kilograme de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte uzate sunt depuse lunar în punctele de colectare amplasate de „Caritas Alba Iulia” în localitățile din județul Covasna. „Să ajutăm împreună!” este titlul unui proiect prin care organizațiile Caritas din România au pornit, cu ani în urmă, o campanie de colectare a obiectelor de îmbrăcăminte și […] Vezi știrea »

 Plimbări cu motocicletele pentru zeci de persoane cu dizabilităţi, organizate de Fundaţia „Diakonia”

Circa 90 de persoane cu dizabilităţi vor avea, la sfârşitul acestei săptămâni, posibilitatea de a se plimba cu motocicletele, în cadrul unei acţiuni organizate de Fundaţia creştină „Diakonia” din Sfântu Gheorghe, sub genericul ”Cea mai frumoasă zi”, a declarat, joi, reprezentanta organizaţiei neguvernamentale, Szilagyi-Nagy Imola. „Este pentru a treia oară când organizăm acest eveniment, care […] Vezi știrea »

Cereri privind asistență în vederea ocupării unor locuri de muncă în străinătate

67 de cereri de asistență în vederea ocupării unor locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatori din Spațiul Economic European au fost înregistrate, de la începutul anului, la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna. Directorul executiv adjunct al Agenției Județene pentru Ocupartea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Teglas Ferenc, a declarat în […] Vezi știrea »

Șapte unități de învățământ din Sfântu Gheorghe vor intra în reabilitări

Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat în ședința de joi, 21 septembrie a.c., documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții pentru șapte unități școlare din municipiu. Fondurile vor proveni prin accesarea Programului Operațional Regional 2014-2020, dar și din bugetul de stat și bugetul local, aportul celui din urmă fiind de 2% din necesarul […] Vezi știrea »