Preţ exorbitant plătit de primaria unui oraş din Ardeal pentru animalele moarte culese de pe străzi. Un kilogram de leş animal costă cât o masă la restaurant

Oficialii Primăriei Bistriţa plătesc o firmă privată să colecteze animalele moarte de pe străzile oraşului. În doar jumătate de an, municipalitatea a cheltuit peste 100.000 de lei pentru ridicarea cadavrelor de pe străzile şi spaţile publice din Bistriţa. Sursă știre Vezi știrea »

Povestea impresionată a femeii care merge 50 de kilometri pe jos, de jumătate de secol, pentru a ajunge la Nicula. Mama pelerinei a murit pe treptele mănăstirii

De 50 de ani fără întrerupere, Anuca Sălăgean, o femeie de 68 de ani din satul bistriţean Şirioara, merge şi vine pe jos la Mănăstirea Nicula, situată la 50 de kilometri distanţă, în judeţul Cluj. Familia femeii este atât de legată de acest lăcaş de cult, încât mama bătrânei s-a stins chiar pe treptele mănăstirii. […] Vezi știrea »

Când s-au aprins primele becuri pe străzile din România. Zece curiozităţi despre epopeea iluminatul public

Acum 200 de ani, străzile oraşelor mari erau luminate doar atunci când nu era lună plină, cu ajutorul lumânărilor. O altă curiozitate privitoare la epopeea iluminatului este că prima hidrocentrală din România a fost construită pentru a asigura curentul în Castelul Peleş. Sursă știre Vezi știrea »

Cântăreaţa Celia şi-a filmat noul videoclip la Colibiţa: „Sunt pur şi simplu îndrăgostită de ţara noastră“

New York şi Dubai, destinaţii în vogă pentru videoclipurile artiştilor români, au fost date pentru Colibiţa, una dintre cele mai noi staţiuni turistice din România. Cea care a dat tonul şi a hotărât să promoveze zona este artista Celia, care a ales Colibiţa pentru videoclipul său de relansare. Sursă știre Vezi știrea »