INS: Radiografia statistică a învățământului. Avem un profesor la 15 elevi. Un sfert dintre studenți se specializează în afaceri, administrație și drept

Populația școlară din sistemul național de educație a fost în anul școlar/universitar 2016-2017 de 3,6 milioane de elevi și studenți, în scădere cu 45.300 față de anul educațional anterior, se arată într-un cominucat transmis vineri de Institutul Național de Statistică. Invățământul profesional a fost singurul nivel educațional în care populația școlara a crescut (cu peste […] Vezi știrea »

LIVE-VIDEO: Sărbătoarea Muzicii 2017, la Alba Iulia: „Tango în Cetate” și „Valsul Secolului”, în Cetatea Alba Carolina

Emoția și romantismul tangoului argentinian dar și sensibilitatea și eleganța valsului au cuprins sâmbătă, Piața Cetății din Alba Iulia, în cea de-a doua seară a festivalului „Sărbătoarea Muzicii 2017”. Începând cu ora 18.00, spectacolul “Tango în Cetate” prezintă autentic și nealterat ritmurile care au făcut din Analia Selis veritabila mesageră a acestui gen muzical misterios […] Vezi știrea »

FOTO ȘTIREA TA pe Alba24: Una dintre sirenele din fântâna arteziană s-a întors pregătită! La costum de baie și cu toată familia!

Una dintre sirenele care s-au răcorit ieri, pe caniculă, în fântâna arteziană din parcul Unirii, s-a întors la locul faptei. Și nu singură, ci cu familia. De data asta, fustele au fost înlocuite de un prea-frumos costum de baie model 2017. Pe lângă sirenă, în apele încă limpezi s-au aruncat și niște peștișori agili și […] Vezi știrea »

Curtea de Justiție a Uniunii Europene: Defectul unui vaccin și legătura de cauzalitate între acesta și o boală pot fi dovedite

Proximitatea temporală între administrarea unui vaccin și apariția unei boli, lipsa unor antecedente medicale personale și familiale ale persoanei vaccinate, precum și existența unui număr semnificativ de cazuri repertoriate de apariție a acestei boli în urma unor asemenea administrări pot, dacă este cazul, să constituie indicii suficiente pentru stabilirea unei asemenea probe, arată Curtea de […] Vezi știrea »

FOTO Festivalul Cetăţilor Dacice, la Săsciori: „Puii de daci” s-au „luptat” în cunoştinţe despre istoria dacilor

„Puii de daci” din cele cinci cetăţi dacice aflate pe raza judeţului Alba s-au întrecut, sâmbătă, în debutul Festivalului Cetăţilor Dacice de la Săsciori, într-o competiţie de cunoştinţe despre istoria dacilor. Concursul este o replică a „Decatlonului Dacic” la care participă echipele de adulţi din cele cinci localităţi pe raza cărora se află cetăţi dacice: […] Vezi știrea »