Măestrie în dezvoltarea localităţii Poiana Câmpina

Alin-Moldoveanu-primar-Poiana-CampinaPoiana Câmpina este o localitate din judeţul Prahova care are în componenţa sa 4 sate: Babolia, Pietrişu, Poiana Câmpina (reşedinţa) şi Răgman. Din anul 2012, la conducerea comunei stă Alin Moldoveanu. Maestru Emerit al Sportului și Antrenor Emerit, domnul primar a reuşit să devină un maestru şi în ceea ce ţine de tainele administraţiei publice. A reuşit să transforme comuna pe care o conduce, oferindu-le locuitorilor din Poiana Câmpina o localitate care se îndreaptă cu paşi rapizi către un nou nivel de dezvoltare europeană. Primele şase luni din mandatul de primar al lui Alin Moldoveanu şi al echipei sale, au fost „grele, dar şi frumoase, în care s-au realizat multe lucrări importante”, aşa cum ne-a mărturisit edilulşef: „Poiana Câmpina nu este o comună bogată, nu are un buget prea mare, dar s-au găsit banii necesari acestor investiţii. Primăria a atras fonduri extrabugetare de aproape 1,5 miliarde lei vechi, la care s-au adăugat sponsorizările în bani, precum şi în mână de lucru şi materiale pentru diverse lucrări.” Aceste investiţii au ajutat la asfaltarea mai multor străzi din satul Babolia şi din centrul Poienii, asfaltarea aleilor şi parcării dintre blocurile din zona centrală a localităţii, asfaltarea primului tronson al străzii Răgman, „o lucrare dificilă, dar foarte importantă” şi la lucrările de modernizare la unităţile de învăţământ şi la sala de sport.

Modernizare-sala-de-sport-Poiana-CampinaPe lângă aceste necesare lucrări, au existat şi cele pentru modernizarea conductelor de gaze, executate de societăţile Transgaz şi Distrigaz, la stricta solicitarea a administraţiei locale. Tot în acestă perioadă au fost executate și inaugurate cu ajutorul sponsorilor primele două parcuri din comuna Poiana-Câmpina: „Triumf” și „Minodora Grigorescu”. În anul 2013, bugetul comunei a fost de 4 milioane de lei, iar pentru investiţii s-au alocat 1,6 milioane RON, cea mai mare sumă pe care Poiana Câmpina a avut-o vreodată repartizată investiţiilor. Principalele proiecte implementate în cursul anului trecut în localitate au fost de reabilitare şi modernizare drumuri, cu o valoare de peste 950 mii lei, din care 800 de mii au fost pentru al doilea tronson al străzii Răgman şi al doilea tronson al Podului Bobolia, iar restul pentru asfaltarea altor drumuri comunale. De asemenea, s-a întocmit documentaţia tehnică şi execuţia lucrărilor pentru modernizarea sistemului de iluminat public, modernizarea reţelei de apă din satul Bobolia, amenajarea spaţiului verde cuprins între stadion şi gară, extinderea sistemului de supraveghere video din comună şi împrejmuirea staţiei de pompe ape.

iluminat-public_poiana-campinaModernizarea sistemului de iluminat public s-a efectuat prin implementarea unor măsuri de eficiență energetică, fapt ce a condus la iluminarea localității pe tot timpul nopții și o reducere a costurilor energiei electrice. Tot în anul 2013, au fost întocmite documentații tehnice pentru modernizarea Căminului Cultural, prin Programul Prioritar Național pentru construirea de sedii pentru Așezămintele Culturale, pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea căminelor culturale din mediul rural, pentru care au fost declarați eligibili urmând să se încheie un parteneriat cu Compania Națională de Investiții care se va ocupa de achiziția lucrări/sevicii, precum și de execuția acestora. De asemenea a fost depus studiul de fezabilitate la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru „Reţea de canalizare în zona Gării” proiect cuprins în Programul Național de Dezvoltare Locală 2014-2020, finanțarea fiind de 100.000 lei, în anul 2014, umând să primească și în anii următori cofinanțare pentru finalizarea lucrărilor. Edilul-şef ne-a mărturisit că, pe lângă toate investiţiile în infrastructură sau în modernizarea comunei, cea mai importantă investiţie este în „structura sufletească a omului”. De aceea, a ţinut să le ofere mici bucurii locuitorilor din Poiana Câmpina, organizând fel şi fel de evenimente: spectacole și activități pentru copii (Spectacol- concurs de interpretare muzicală, Excursia anuală, Crosul Primăverii, Crosul Toamnei, Baletul Opera comică pentru copii, Teatru de păpuși, Teatru comic, Animație cu personaje din povești, pictură pe față, modelaj de baloane, etc.), spectacole cu ocazia Zilei Comunei, „Ceaiul de la ora 5” special pentru pensionari, amenajări de noi spații verzi în întreaga comună și o asiduă colaborare cu primarul copiilor și Consiliul Local al copiilor din comuna Poiana-Câmpina. Implicat în formarea tinerilor din comună, primarul Alin Moldoveanu, a inaugurat la 1 iunie, în Parcul Triumf, prima bibliotecă stradală, cu sprijinul firmei Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații București. Atunci, edilul-şef promitea ca, în scurt timp, să fie amplasate şi alte astfel de biblioteci, în toate parcurile din Poiana Câmpina. Zis şi făcut!

biblioteci-stradale-Poiana-Campina Astfel de mini-biblioteci există acum şi în parcul „Minodora Grigorescu” de la Bobolia, în parcul din spatele Gării şi în părculeţul din zona blocurilor situate în centrul localităţii. Pe măsură ce în comună vor fi amplasate noi parcuri şi spaţii verzi, în locaţiile respective vor fi amplasate şi câte o astfel de bibliotecă stradală. Oricine poate lua o carte din aceste locuri, să o citească în parc, în autobuz, chiar şi acasă, totul cu condiţia de a o înapoia. De asemenea, oricine poate completa aceste biblioteci cu alte cărţi proprii. Proiectul a fost implementat pentru a încuraja cititul, în special în rândul copiilor. Proiectele enumerate mai sus sunt doar o mică parte din tot ceea ce Alin Moldoveanu a făcut pentru comuna Poiana Câmpina. Uneori din sponsorizări, alteori cu fonduri proprii, şi atunci cand spunem proprii ne referim strict din buzunarul edilului, investiţiile în devoltarea localităţii nu se opresc aici.

(Pagină văzută de 1 ori)

Lasă un Comentariu...

*